Рудник на Руднику

Рудник на Руднику

Дечје летовалиште „Рудник на Руднику“, налази се у Општини Горњи Милановац, на 710 м надморске висине, на истоименој планини. Од Београда је удаљено 115 км, од Ужица 83 км, а од Чачка 36 км. Ово подручје карактерише блага планинска клима, са великим бројем сунчаних дана током године, оптималном влажношћу и јонизацијом ваздуха, те је зато ова планина, још 1922. године, проглашена ваздушном бањом. Имајући у виду све ове предиспозиције, наш објекат наменски је изграђен у овом крајолику и ушушкан у шуми буковог, храстовог и дрвећа јеле.

У објекту се налазе вишекреветне собе, са највише девет кревета. Свака соба има сопствено купатило. Пратиоцима деце обезбеђене су собе са купатилом. Укупан капацитет Одмаралишта је 130 гостију.

Од додатних садржаја, гости могу користити просторије за дневни боравак са ТВ-ом, ресторан,учионице, дискотеку са озвучењем, исцртане спортске терене (са бетонском подлогом) за мале спортове (кошарка, одбојка, рукомет, мали фудбал), учионицу у природи и дечје игралиште, са справама за играње. У Одмаралишти постоји и продавница. Током летњег периода, наши гости могу уживати у биоскопу на отвореном и у специјалитетима са роштиља на тераси одмаралишта.

Насмејане и веште куварице дочекаће вас уз домаће слатко и домаћи мед, а у ресторану, са пажљиво спремљеном храном, која се често сервира и у дворишту Одмаралишта. Наша маскота овог објекта, пчелица Сунчица, радо ће вам пружити добродошлицу и трудиће се да заједно створите незаборавне успомене.

У непосредној близини објекта, налазесе и травнати фудбалски терен, са помоћним фудбалским тереном, као и отворени базен– ове услуге користе се према утврђеном распореду и додатно се наплаћују.

Корисницима је, током 24 сата, на услузи лекарска служба.

Боравак гостију у нашем Одмаралишту у потпуњују пешачки излети у пратњи рекреатора и аниматора, до рудника олова и цинка, „Шумске куће”, имања са малим Зоо вртом, воденице, сеоског домаћинства, каменолома и видиковаца, с обзиром да на Руднику постоји више од осам врхова изнад 1.000 м. Могуће је организовање факултативних излета до Горњег Милановца, „Куће српско-норвешког пријатељства“, манастира Враћевшница, Музеја Другог српског устанка у Такову, цркве на Савинцу, Тополе, Опленца, куће краља Петра, Карађорђеве цркве и конака.