Најновије вести и обавештења

Завршена обнова два павиљона „Букуље“ у Аранђеловцу

01.08.2020.

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас реновирани објекат Центра дечјих летовалишта „Букуља“ у Аранђеловцу у чију је обнову уложено око 48 милиона динара чиме су капацитети одмаралишта сада повећани за око 50 одсто.

„Овај објекат сада може да прими више од 200 гостију, због епидемије и неопходних мера је немогуће да ради у пуном капацитету овог лета али у наредним годинама ће се тек вратити улагања“, рекао је Гак.

Он је истакао да је само у последњих годину и по дана Град Београд у објекте ЦДЛ-а уложио око 85 милиона динара а да су планови даља обнова свих смештајних капацитета намењених пре свега деци која су најчешћи гости Центра.

„Већа улагања су логичан следећи корак након што смо пре неколико година започелирационализацију пословања Центра која је укључивала бољу организацију, промоцију и обнову“, рекао је Гак.

Он је истакао да ова установа има велики потенцијал а да су први резултати њеног опоравка већ видљиви па су тако за само неколико година приходи ЦДЛ-а вишеструко увећани будући да су 2014. они износили око 280 милиона динара док је прошле године ЦДЛ приходовао  више од 510 милиона динара што је раст  прихода од 82 одсто и то је велики успех.

„Планирамо даљи развој Центра  и за даље радове и обнову и осталих објеката планирана су улагања још око 200 милиона динара. Кроз Центар је протеклих година прошло више од милион и по деце, школске и предшколске кроз рекреативну наставу пре свега и наставићемо да проширујемо капацитете“, рекао је Гак.

Директорка Центра дечјих летовалишта Тања Сантрач објаснила је да су у „Букуљи“ санирана и адаптрана два павиљона, опремљена новим намештајем и неопходном опремом те да је објекат примио и прве госте након реновирања.

„Деца воле да долазе овде, у свим објектима ЦДЛ-а тренутно борави 320 деце уз поштовање свих епидемиолошких мера. Уз коришћење заштитне опреме у затвореном, поштовање дистанце и свих мера сви објекти функционишу без проблема“, рекла је Сантрач.

Она је рекла да је ЦДЛ склопио и споразум са Министарством унутрашњих послова и Поштама Србије о боравку њихових запослених са породицама у објектима Центра.

„Ово је година када је безбедније одмарати се у Србији и када се пре свега мора показати одговорност па позивам све да обиђу наше објекте“, рекла је Сантрач.

Она је објаснила да ЦДЛ има капацитет од око 1.500 места на шест локација -  „Митровац“ на Тари, „Станишинци“ на Гочу, „Букуља“ у Аранђеловцу, „Рудник“ на Руднику, „Стеван Филиповић” на Дивчибарама и „Шупља стена“ на Авали.

Како је најавила, следећа већа улагања су реконструкција објекта на Руднику и два павиљона у Митровцу на Тари.

Центар дечјих летовалишта и опоравилишта града Београда је специјализована, наменска дечја установа, основана 1956. године. Објекти којима располаже Центар су наменски грађени за боравак деце узраста до 15 година и у власништву су Града Београда.

    Пратите нас

    Пратите нас

    ИСО стандард