Најновије вести и обавештења

Vesić: Grad nastavlja da ulaže u dečja odmarališta Beograda

29.10.2019.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић посетио је данас запослене и кориснике Дечјег одмаралишта „Шупља стена” у оквиру Центра дечјих летовалишта Београда поводом обележавања славе Света Петка ове установе.

Весић је овом приликом истакао да Град Београд у потпуности стоји уз Центар дечјих летовалишта и брине о његовом напретку.

– Чињеница да славу прослављате у за вас новом објекту, који припада Центру дечјих летовалишта, говори о томе да ми као Град Београд чврсто стојимо уз ваше предузеће и да исто тако настојимо да ово предузеће напредује. Не рачунајући овај објекат, Центар дечјих летовалишта тренутно има пет објеката, са око 1.250 места. Овде ћете имати још 110 и, ако рачунамо бунгалове, још 240. Ми ћемо наставити да ширимо Центар дечјих летовалишта, јер је то политика коју спроводимо и у коју верујемо – рекао је Весић.


Аутор: Град Београд

Он је додао да је не тако давно било приче да ли је ова компанија потребна граду и да ли све треба препустити приватницима.

– Ми смо остали при становишту да, не само да сте потребни граду већ и да овај центар треба оснажити, што ћемо радити убудуће. Што заједно, што од ваших средстава, што од средстава града, прво ћемо реновирати овај објекат, а онда ћемо се бавити проширењем и већ имамо неке идеје што се тиче Kопаоника. Ја заиста верујем да деца сигурно у предшколском узрасту и до четвртог разреда треба да одлазе у Центар дечјих летовалишта. Одлука већ постоји, само што ћемо ми инсистирати да се она поштује када су у питању предшколске установе. Што се тиче нижих разреда основних школа, о томе сам неколико пута разговарао са министром просвете и инсистираћемо да се да препорука да и деца до четвртог разреда иду у Центар дечјих летовалишта – рекао је Горан Весић.


Аутор: Град Београд

Он је истакао да овде деца могу да буду потпуно сигурна и да имају праву наставу.

– То значи да ћемо у будућности реновирати постојеће објекте, а уколико обезедимо да више деце овде долази, биће и више прихода. Град Београд улаже у будућност, а једна од њих је и Центар дечјих летовалишта и зато можете да рачунате на то да ће град сваке године све више улагати у овај центар, како би га довели на ниво који нам је потребан. Никад нисам имао дилему да ли нам је овај центар потребан, и не само то, већ он треба да буде снажнији и повећаних капацитета. Посао који ви радите не може да се плати ниједном платом и важан је толико да вам се друштво мора реванширати за сав труд који у њега улажете – казао је Весић.


Аутор: Град Београд

Директорка Центра дечјих летовалишта и опоравилишта Града Београда Тања Сантрач је рекла да та установа напредује и захвалила свима који им пружају подршку. Она је овом приликом захвалила званицама на томе што су дошли да „улепшају овај дан и поделе радост поводом славе Света Петка”.

Извор: pink.rs

    Пратите нас

    Пратите нас

    ИСО стандард