Најновије вести и обавештења

Усвојен предлог за финансирање плата на иницијативу Секретаријата за образовање и дечју заштиту

30.11.2020.

Данас, 30. новембра, је на заседању Скупштине Града Београда усвојен предлог Секретаријата за образовање и дечју заштиту да се настави финансирање плата запосленима у Центру дечјих летовалишта из буџета града све док траје пандемија изазвана вирусом ЦОВИД19.
 


На иницијативу градског секретара за образовање и дечју заштиту, Славка Гака, плате запосленима у ЦДЛу биће исплаћиване из градског фонда јер током ових месеци, због короне, нема ђачких екскурзија, дечјих радионица и кампова као ни зимовања за предшколце. Истакао је да је неоходно да се радна места сачувају а да ће, по завршетку епидемије, наставити са улагањима у Центар јер су резултати, пре ове ситуације, били одлични. 

Добит у 2019. години је била четири пута већа у односу на 2018. годину и износила је 13.6 милиона динара након вишемилионских улагања у објекте од стране Града Београда. Такође, повећање попуњености од 15% и рационализација пословања довело је до повећање укупних прихода.

Директорка Центра, Тања Сантрач, као и сви запослени, веома су захвални на оваквој подршци, првенствено, секретару Славку Гаку, свим одборницима и Граду Београду.

Препознати значај рада Центра и оваква подршка, поготово у овом тешком периоду када се последице епидемије одражавају на целокупни сектор туризма, даје огроман мотив и елан да, по завршетку епидемије, наставимо да радимо још више и да прузимо најбоље резултате који ће оправдати поверење добијено од Града Београда.

 

    Пратите нас

    Пратите нас

    ИСО стандард