Најновије вести и обавештења

Споразум Центра дечјих летовалишта Београда и Сигурне куће Београд, бесплатан боравак за жртве насиља на Тари, Гочу, Дивчибарама...

19.11.2021.

Београд – 19. новембра 2021. године - Центар дечјих летовалишта Београда и Сигурна кућа Београд потписаће у среду, 24. новембра 2021. године у просторијама Центра дечјих летовалишта (Ул.Рисанска 12), Споразум о сарадњи, по којем ће кориснице Сигурне куће са својом децом убудуће бесплатно боравити у објектима Центра широм Србије – договорено је на данашњем састанку представника Центра дечијих летовалишта Београд и Сигурне куће Београд.  Документом који ће потписати Тања Сантрач, директорка Центра дечјих летовалишта Београда и Весна Станојевић, координаторка Сигурне куће Београд, је предвиђено да врата објеката Центра буду отворена за што већи број корисница Сигурне куће током године, уз мноштво едукативних и забавних садржаја. Тако ће у одређеним терминима жртве насиља, као једна од најосетљивијих друштвених група, с обзиром на тешке животне околности, имати прилике да одмарају у објектима Центра широм Србије – на Митровац на Тари, на Дивчибарама, Букуљи, у Станишинцима на Гочу, на Руднику и Шупљој стени на Авали.  
Центар дечјих летовалишта Београда је прва институција која је покренула хуманитарну активност овог типа са циљем да помогне жртвама насиља.  
Споразум о сарадњи се потписује поводом 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама.
Град Београд,  пружа подршку женама које изађу из Сигурне куће исплатом месечне помоћи у трајању од годину дана, чиме их оснажују током поновне инклузије у редовне друштвене токове 

О Центру дечјих летовалишта Београда 

Центар дечјих летовалишта је основала Скупштина Града Београда. Ове године та установа обележава 65 година постојања. Корисницима услуга, ђацима, али и породицама и другим корисницима, тренутно нуди својих шест објеката -   Митровац на Тари, на Дивчибарама, Букуљи, у Станишинцима на Гочу, на Руднику, Шупљој стени на Авали, капацитета од укупно 1410 лежаја.  
У објекте Центра се интензивно улаже, а процес реновирања и модернизовања њиховог рада најављен је и за наредни период.  
 

    Пратите нас

    Пратите нас

    ИСО стандард