Најновије вести и обавештења

Реализација Споразума о сарадњи између Сигурне куће Београд и Центра дечјих летовалишта и опоравилишта града Београда

10.01.2022.

Прва група штићеника Сигурне куће Београд, тринаест жена и деце, боравиће од 10. јануара недељу дана у једном од седам објекатa Центра дечјих летовалишта и опоравилишта града Београда. Овим је и практично почела примена недавно потписаног Споразума о сарадњи између ове установе и Сигурне куће.

Жртвама породичног насиља који су уточиште пронашли у Сигурној кући Београд обезбеђени су седмодневни бесплатни смештај и храна, а у име Центра, топлу добродошлицу пожелела им је помоћница директорке Јована Зекавица.

- Велико ми је задовољство што смо за мање од два месеца од потписивања Споразума угостили прву групу драгих гостију. Надам се да ће у чарима овог лепог места подједнако уживати и маме и деца, као и да ће им седмодневни боравак помоћи да иза себе оставе бар део ружних успомена. Као и остала, и ово наше одмаралиште је познато по величанственом окружењу и предивној природи, уређеним стазама за шетњу, изузетној клими погодној за бављење спортским и рекреативним активностима. Посебно ми је драго што ће о нашим најмлађим гостима бринути аниматори који ће се потрудити да им свакодневно открију неку од бројних едукативно-забавних авантура - истакла је помоћница директорке, Јована Зекавица.

Центар дечјих летовалишта и опоравилишта града Београда поседује седам одмаралишта на Тари, Гочу, Руднику, Авали, Дивчибарама, у Аранђеловцу и Брусу. Већина располажу и теренима за мале спортове (фудбал, кошарка, рукомет и одбојка), трим стазама са справама за вежбање, а осим излета по прелепој околини, могуће су и организоване посете занимљивим историјским локалитетима.

    Пратите нас

    ИСО стандард