Најновије вести и обавештења

Нов електроагрегат након 48 година за објекат “Рудник на Руднику” 

25.12.2020.

Први новогодишњи поклон стигао је на Рудник, нов електроагрегат. Стари агрегат, инсталиран давне 1972. године, који би за пар година, обележио пола века рада, заслужено одлази у пензију. Нов агрегат, сертификован по европским стандардима и декларацијама, долази у прави час јер се прве пахуље на планини очекују већ за викенд. 

Чест нестанак електричне енергије,  узрокован слабим инсталацијама и природним непогодама, карактеристичан је за руднички крај. Како се сам објекат загрева електричном енергијом, њен нестанак директно угрожава и омета нормалан боравак корисника, најчешће малишана, као и рад запослених.

У зимском периоду је овај проблем учесталији а тим пре и озбиљнији јер је за пријатан и безбедан боравак, као и здравље свих који у њему бораве, топао и функционалан објекат неопходан.

Директорка, Тања Сантрач, као и колектив Центра, веома су срећни и захвални Секретаријату за образовање и дечју заштиту који је, као и много пута до сада, препознао значај неопходности за овим апаратом и подржао иницијативу Центра да својим корисницима пружи квалитетан и безбрижан боравак.

    Пратите нас

    Пратите нас

    ИСО стандард