Најновије вести и обавештења

Интервју директора Тање Сантрач

18.01.2019.

В.д. директорка Центра дечијих летовалишта и опоравилишта Београда, Тања Сантрач и председник градске општине Обреновац Мирослав Чучковић данас су потписали уговор о сарадњи, којим је потврђен одлазак преко 1500 деце обреновачке општине на зимовање и летовање у одмаралишта ЦДЛ-а. Деца путују у оквиру програма Еко камп, који укључује одлазак свих ученика нижих разреда обреновачких школа на зимовање и летовање, које у потпуности финансира градска општина. 

Овом приликом в.д. директорка Тања Сантрач изјавила је да је поносна на сарадњу са општином Обреновац, која траје већ 8 година заредом.

- Обреновац је једна од ретких општина која препознаје интерес града, али пре свега интерес деце, важност њиховог здравог развоја, развоја њихове еколошке и социјалне свести. ЦДЛ нуди богат садржај у едукативном смислу, који је веома важан за наше малишане, а чему доприносе одлични аниматори, који их подстичу на размишљање и изношење својих идеја. Деца током боравка у нашим објектима имају еколошке радионице, еколошке квизове, упознају се са околином, географским подручјем и предностима здравог живота.

Она је, такође истакла да је Центар прошле године уложио преко 20 милиона динара у обнову објекта Стеван Филиповић на Дивчибарама, тренутно је у току јавна набавка за целокупну реконструкцију Букуље, а у плану је и Тара. 

-Овим путем позивам и остале општине да се угледају на општину Обреновац, која је препознала значај овог пројекта за децу, како за оне који имају здравствене сметње да оздраве, тако и за здраве малишане који иду превентивно. Сви наши објекти су на локацијама које су специјално биране, далеко од свих загађивача природних ресурса, због чега се и у називу наше фирме налази реч “опоравилишта”.

    Пратите нас

    Пратите нас

    ИСО стандард