Најновије вести и обавештења

Центар дечјих летовалишта угостио школараце са Косова и Метохије

12.01.2022.

Прва група од 100 школараца из социјално угрожених породица са простора Косова и Метохије стигла је данас на Тару. Деца ће наредних дана бесплатно боравити у објекту „Митровац на Тари“ једном од седам објеката Центра за дечја летовалишта и опоравилишта, које је, уз Град Београд и Канцеларију за Косово и Метохију, и ове године организовало ову дивну, хуману акцију.

У име домаћина, добродошлицу им је пожелела директорка Центра, Тања Сантрач.

“Захваљујући подршци Града, који је помогао реновирање наших одмаралишта, у могућности смо да већ неколико година заредом отворимо врата наших објеката на Авали и Тари за децу са Косова и Метохијe. Свесни да је реч о ученицима која немају баш често могућност да путују, желели смо да им то омогућимо. Ово је наш начин да бар колико-толико олакшамо детињство деци која се суочавају са великим и стварним проблемима”, истакла је директорка Центра.  

Прву групу од 100 деце школског узраста од трећег до шестог разреда чине ученици основних школа из Грачанице, Доње Брњице, Угљара, Кузмина, Сушице, Лапљег села, Доње Гуштерице, Лепине, Липљана и Косовске Митровице. Школарце је веома обрадовало што ће имати прилику да науче да скијају у бесплатној школи. Одмах по доласку, већина је изјавила да су одушевљени бројним  едукативно-забавним радионицама, спортско-рекреативним активностима, а сви до једног су истакли захвалност што су од организатоа добили и јакне и зимску обућу.

До сада је око хиљаду малишана са Косова и Метохије боравило у једном од седам објеката Центра дечјих летовалишта и опоравилишта. Организатори овог зимовања су Центар дечјих летовалишта, Град Београд и Канцеларија за Косово и Метохију.

 

    Пратите нас

    ИСО стандард