Најновије вести и обавештења

Центар дечјих летовалишта прославио Свету Петку

27.10.2022.

Јегоровић: Модернизација дечјих летовалишта је наш главни задатак

Београд, 27. 10. 2022. године  –  Центар дечјих летовалишта и опоравилишта града Београда (ЦДЛ) обележио је своју крсну славу Света Петка у ресторану Шупља стена на Авали.

Домаћин овогодишње славе директор Центра дечјих летовалишта Иван Јегоровић  поздравио је присутне госте и истакао да је циљ установе убрзана модернизација објеката ЦДЛ-а, од које ће највише користи имати најмлађи.

“Велика је част бити први пут домаћин славе установе каква је Центар дечјих летовалишта. Постојимо пуних 66 година и наш задатак је не да вратимо ЦДЛ на стазе старе славе, већ да га потпуно модернизујемо и прилагодимо тржишту на корист свих наших корисника, а то су пре свих наша деца. Готово да не постоји нико у Србији ко бар једном није био у неком од наших објеката на најлепшим српским планинама. Искрено верујем да ће генерације после нас уживати у благодетима природе” – рекао је Иван Јегоровић, недавно именовани директор ЦДЛ-а.

Међу бројним званицама нашли су се глумци Александар Дунић, Предраг Дамњановић, Димитрије Илић, новинари Ненад и Мирјана Павловић, народни посланик Ђорђе Комленски, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Иван Вујић, директор библиотеке “Влада Аксентијевић” Вукашин Љуштина, привредник Стефан Бабић, првак Србије у боксу Алекса Мандић, председник ФК Стрелац Далибор Лазић и други.

О Центру дечјих летовалишта 

Центар дечјих летовалишта основан је 1956. године као специјализована, наменска установа за организовање одмора и рекреације деце.

Град Београд радом ЦДЛ-а има своју установу преко које најмлађима обезбеђује сигуран боравак у природи, на чистом ваздуху, уз квалитетно осмишљене садржаје. ЦДЛ је неизоставна карика у систему, заједно са школама и вртићима , која обезбеђује да услови за целокупан развој деце буду потпуни.

Ова установа је под ингеренцијом Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда, што омогућава право да деца зимују или летују по регресираној цени у објектима ЦДЛ-а.

    Пратите нас

    ИСО стандард