Најновије вести и обавештења

Центар дечјих летовалишта на Сајму туризма 2020. године

12.03.2020.

У оквиру Сајма туризма, који је, ове године, одржан 20 - 23. фебруара, Центар дечјих летовалишта представио је своју понуду у сарадњи са Туристичком организацијом Ваљево, у хали 4 Београдског сајма.

Нову сезону, која је увелико у јеку, ЦДЛ дочекује са капацитетом од око 1.400 места, у својих шест летовалишта, с обзиром да се, одлуком града Београда, у нашем саставу, поред одмаралишта „Букуља у Аранђеловцу“, „Митровац на Тари“, „Рудник на Руднику“, „Станишинци на Гочу“, „Стеван Филиповић на Дивчибарама“, од прошле године, налази и одмаралиште Шупља стена на Авали, капацитета око 100 места.

Са посебним задовољством представили смо летовалиште „Стеван Филиповић на Дивчибарама“ , чији је капацитет око 240 места, који је комплетно реновиран крајем 2018. и 2019. године, и који дочекује наше кориснике на снегом прекривеним и сунцем обасјаним Дивчибарама.

Одмаралиште „Букуља у Аранђеловцу“, у потпуно реновираним павиљонима, сада плени својим изгледом, и спремно је да дочека своје редовне, али и нове госте, са модерно опремљеним собама и садржајима потпуно прилагођеним потребама и најзахтевнијих гостију. Своју понуду обогатили смо и новим изгледом ентеријера у собама Централног павиљона у одмаралишту  „Митровац на Тари“, како и доликује бисеру природне лепоте, којом обилује Тара, и наш објекат, окружен дивним шумовитим пределом, ушушкан у пејзажима, који чувају успомене из нашег детињства.

Посетиоцима Сајма понудили смо и боравак у нашем бајковитом летовалишту „Станишинци на Гочу“, у којем се поклања посебна пажња сваком детаљу , и у којем је реновирана и опремљена новим намештајем нова зграда,  капацитета око 50 места, тако да је укупан капацитет овог одмаралишта повећан на око 170 места, па ће ова ваздушна оаза на Гочу моћи да угости још више наших малишана и њихових наставника, али и чланова спортских екипа, удружења или кампера.

Са специфичним положајем , благом планинском климом, великим бројем сунчаних дана, посебним шармом одише и одмаралиште „Рудник на Руднику“, које,  уз  традиционалне госте – ученике основних школа и најмлађе посетиоце, предшколце, привлачи све веће интересовање спортиста свих узраста, јер су овакви услови погодни за њихове припреме, уз здраву храну и адекватне спортске и рекреативне садржаје.

Од новембра 2019. године, у саставу ЦДЛ налази се и одмаралиште познато љубитељима природе, смештено међу дрвећем борове шуме, у познатом излетишту, недалеко од Београда, у Националном парку на Авали, које није било тешко приказати посетиоцима нашег штанда, с обзиром да су оба објекта реновирана, и да нуде одличне садржаје за незабораван боравак у дивном амбијенту. Одмаралиште „Шупља стена на Авали“, капацитета око 100 места, јединствено по свом положају , поседује планински ресторан, студије за породични смештај, вишекреветне собе, играоницу, игралиште за најмлађе госте, спољашњи базен и бројне спортске садржаје. Ово одмаралиште одише духом старих времена , и спаја традиционалне вредности и модерно доба нових генерација.

У складу са вишедеценијским постојањем Центра дечјих летовалишта и поштовањем вредности које Центар негује, посетиоце нашег штанда угостила је директорка ЦДЛ, Тања Сантрач , истакавши да Центар данас представља другачију, модернију и Установу са унапређеним садржајима, која се развија у смеру проширивања капацитета, обезбеђивања бољих услова за своје госте, којима су, уз 24-часовни надзор лекара, на располагању осмишљени програми рекреације и анимације, безбедна и здрава храна, прилагођена деци, као и многи видови забаве, програми и радионице, који боравак у нашим објектима чине незаборавним свим генерацијама.

    Пратите нас

    Пратите нас

    ИСО стандард