Најновије вести и обавештења

ЦДЛ И „STUDENTS ADVENTURES“ – „ТРИБАЛИОН“ ТРКА ЗА ПАМЋЕЊЕ

19.09.2019.

Центар дечјих летовалишта и опоравилишта Града Београда и ТА „Student Adventures“, из Београда, 13 – 15. септембра 2020 .године, у летовалишту „Митровац на Тари“, организовали су Трку са препонама „Трибалион“, у којој је учествовало више од 110 спортиста из Србије. Овај несвакидашњи догађај био је права демонстрација спортског духа, и представљаo je прави изазов за такмичаре, с обзиром да је Трка подразумевала такмичење у више различитих дисциплина – пливање у језеру „Заовине“, прескакање дрвених зидова, пењање уз конопац, пузање кроз блато, прелажење препрека са карикама... Трка се одвијала на две стазе, дужине 12 километара, са 20 препрека, и 23 километра, са 35 препрека.

У недељу, 15.9.2020. године, одржана је и Дечја трка, кружне трасе око свих седам павиљона у нашем летовалишту, дужине 1,5 км, у којој је учествовало 120 малишана, са 10 препрека, прилагођених узрасту малих такмичара, а посебно је важно да су сви најмлађи другари добили медаље.

„Митровац на Тари“ био је тих дана право спортско борилиште, са којег је послата посебна, витешка слика, слична оним са великих светских спортских манифестација, а нама је задовољство што смо били домаћини својеврсне промоције спорта и рекреације, дружења и испитивања граница људских могућности, који потиче из сталне жеље човека да превазиђе и победи сам себе.

Посебно се захваљујемо пријатељима из организације Трке, као и свим учесницима, који су са собом понели дивне утиске из нашег највећег летовалишта, које и заслужује да се о њему говори на овај начин, и радујемо се поновном дружењу идуће године.

    Пратите нас

    Пратите нас

    ИСО стандард