EnglishFrenchGermanGreekRussianSerbianSpanishTurkish

Станишинци на Гочу

Станишинци, дечје одмаралиште и истоимено мало планинско село налази се на планини Гоч на 780 м надморске висине. Лоцирано је у централној Србији, на 215 км од Београда, 17 км од Врњачке Бање и на 31 км од Краљева. Цела планина обрасла је буковом и јеловом шумом, а заступљени су и гочки бор, храст китњак, племенити лишћари и четинарски егзоти. Обилује медовитом испашом пчела, шумским јагодама, и разноврсним лековитим биљем. Клима је умерено планинска.

Комплекс одмаралишта “Станишинци на Гочу“ се састоји од два објекта са око 100 лежајева. Дечје собе су са 6 до 10 лежајева са етажним купатилима. За васпитно особље обезбеђене су собе са сопственим купатилом и телефоном. Корисницима је обезбеђена и перманентна 24- часовна здравствена заштита.

У склопу објеката се налазе учионице, пољске учионице, дневни боравки, ТВ сала, продајни пункт, библиотека, терени за мале спортове ( кошарку, одбојку, мали фудбал, рукомет) и игралиште са клацкалицама, љуљашкама и пењалицама.

Услуга је на бази пуног пансиона ( на бази класичног послуживања – три оброка,+ ужина-за децу).

 


У оквиру дневних активности, посетиоци могу, у пратњи аниматора, да реализују шетње до сеоске цркве са циљем обнављања појмова о оријентацији помоћу цркве, сунца, маховине, годова на пању и сл. Обиласком Медине пећине, деца ће сазнати како настаје креч, а излетом до сеоског домаћинства упознаће се са сеоском средином као и са животом и радом људи у планинским пределима. У свакодневној шетњи најмлађи ће уживати у нетакнутој природи овог краја те ће моћи да виде   воденицу поточару и рибњак, посете сеоску школу и упознавају се са животом њихових вршњака из овог краја и да остваре нова другарства. У договору са васпитним особљем постоји могућност организовања полудневних и једнодневних излета до: Врњачке бање, Жупских винограда-Александровца, Митровог поља, као и бројних културно-историјских споменика (Манастир Жича и Студеница, град-тврђава Крушевац….)

Са вечерњих друштвено-забавних активности најмлађи ће понети успомене за сва времена. Оне су разноврсне и чине их различити квизови и надметања – „Покажи шта знаш“, „Игре без граница“, „Желите ли да постанете милионер“, „Брзи прсти“, „Ко зна више“, „Вече имитација“, Ревија фризура“, Шеширџија“, „Маскембал“, „Рецитације“, „Први глас Гоча“, „Избор за Мис и Мистера“, „Најлепши литерарни и поетски састав“…

Деценијама дуга традиција и име које памте генерације, јесу гаранција да сте одабрали прави начин за срећно детињство Вашег детета.

 

Оставите одговор

Ваша емаил адреса неће бити објављена. Обавезна поља су обележена *

Можете користити ове HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>