EnglishFrenchGermanGreekRussianSerbianSpanishTurkish

Букуља у Аранђеловцу

У срцу Буковичке Бање, у Аранђеловцу, налази се дечје одмаралиште “Букуља”, на 270 м надморске висине планине Букуље, удаљено 85 км од Београда, а 110 км од Ужица. Због изузетно повољних климатских одлика , лековитих бањских вода и непосредне близине две планине, Букуље и Венчаца, одмор и опоравак  у Аранђеловцу су изузетно пријатни у свако доба године за све оне који желе да се опусте и уживају у чарима природе. На Букуљи извире истоимена река на којој су направљена два вештачка језера богата рибом. Са врха Букуље богатим раскошним и старим буковим шумама који је на само 698 м надморске висине, види се као на длану скоро пола Србије и њене прелепе  планине Авала, Космај, Рудник, Сувобор, Маљен, Овчар и Каблар.

Комплекс одмаралишта се састоји од 3 павиљона са око 160 места. У прва два павиљона се налазе собе са 4 до 5 лежајева са купатилима и терасом. Васпитачи – пратиоци деце су смештени у собама са сопственим купатилом, телефоном и терасом. У трећем павиљону налази се осам трокреветних дечјих и једна двокреветна соба за васпитаче са етажним купатилом и учионицом.

Букуља располаже дневним боравцима, учионицама, библиотеком, учионицама у природи, салом за забаву, продајним пунктом. У дворишту се налазе осветљени терени за мале спортове (кошарка, одбојка, рукомет, мали фудбал), столови за стони тенис и игралиште са љуљашкама, клацкалицама и пењалицама. У склопу првог павиљона налази се амбуланта која пружа здравствене услуге са стручним медицинским особљем доступним током 24-часа.

Услуга је на бази пуног пансиона (класично послуживање – три оброка, + ужина-за децу).

 


 

У оквиру дневних активности, посетиоци могу, у пратњи аниматора, да реализују шетње до Парка Буковичке Бање, виле „Караџић“, Буковичке цркве, цркве Св. Архангела Гаврила, цркве Св. Петра и Павла.

Такође, могу се организовати полудневни или једнодневни факултативни излети до Рисовачке пећине, Орашца, језера Гараши, Тополе, Опленца, куће краља Петра, Карађорђеве цркве и конака. Може се посeтити и ловачка кућа, аква парк или етно-село.

Са вечерњих друштвено-забавних активности најмлађи ће понети успомене за сва времена. Оне су разноврсне и чине их различити квизови и надметања – „Покажи шта знаш“, „Игре без граница“, „Желите ли да постанете милионер“, „Брзи прсти“, „Ко зна више“, „Вече имитација“, Ревија фризура“, Шеширџија“, „Маскембал“, „Рецитације“, „Први глас Аранђеловца“, „Избор за Мис и Мистера“, „Најлепши поетски састав“…

Деценијама дуга традиција и име које памте генерације, јесу гаранција да сте одабрали прави начин за срећно детињство Вашег детета.

 

Оставите одговор

Ваша емаил адреса неће бити објављена. Обавезна поља су обележена *

Можете користити ове HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>