Митровац на Тари

Дечје одмаралиште Митровац, смештено је на истоименој висоравни планине Таре на надморској висини од 1082 м. Лоцирано је 34 км од Бајине Баште, 75 км од Ужица и 180 км од Београда. Карактерише га умерено планинско-континентална клима.

У великом националном парку Таре срећу се шуме бора, јеле, смрече, букве и   Панчићеве оморике. На тако малом простору може се срести богата фауна, од речне краљице младице, шарана, липљана, преко белог супа са Дебелог брда, до тарске високе дивљачи-мрког медведа, дивокоза, срна, лисица, вукова, дивљих свиња, зечева…..

Дечје одмаралиште Митровац је комплекс павиљона изграђен у планинском стилу. Комплекс се састоји од седам павиљона, од којих је један централни а преосталих шест дечји павиљони. Централни павиљон располаже са 85 лежаја распоређеним у дво, тро и четворокреветним собама са ТВЦ-ом. У склопу централног павиљона налази се рецепција, ресторан, кантина, библиотека, продајни пункт, дискотека, сала за забаву, базен, сауна, фризерски салон .

У дечјим павиљонима има око 600 места, а у собама од 8 до 12 кревета. Први и други павиљон располажу собама са купатилом а у преостала четири павиљона су собе са етажним купатилима. Павиљон се састоји од приземља, првог и другог спрата и поткровља. На сваком спрату су и засебне собе са купатилом за пратиоце деце – васпитаче. У склопу трећег павиљона налази се амбуланта која пружа здравствене услуге са стручним медицинским особљем доступним током 24-часа. Поред дневног боравка у сваком павиљону се налазе и тематске учионице.

ЈА НЕ ЗНАМ КАКО ИЗГЛЕДА РАЈ, ЈЕР СЕ НИКО НИЈЕ ВРАТИО ДА МИ КАЖЕ….
….А МИТРОВАЦ ЈЕ ПРЕДВОРЈЕ РАЈА.
ЉУБА ТАДИЋ,
глумац

Услуга у одмаралишту је на бази пуног пансиона, служи се по принципу класичног послуживања (три оброка, + ужина за децу).

Одмаралиште располаже са травнатим фудбалским тереном са трибинама, комплексом терена за мале спортове ( кошарка, одбојка, рукомет, мали фудбал ),затвореним базеном ,сауном ,салом за рекреацију, три ски-лифта, комплетном ски опремом и опремом за друге спортове на снегу, игралиштем за децу са љуљашкама , пењалицама , клацкалицама …

Током боравка деце свакодневно се организују шетње и излети до: Тепих ливаде, Долине шетача, Тисовог дрвета, Оштре стене, Козије стене, Бањске стене, Видиковца и језера Заовине, излет до ловачке Чеке-чека за медведе,обилазак хранилице за срне,посета ловачке куће-замка за вукове.

У договору са васпитним особљем постоји могућност организовања полудневних и једнодневних излета аутобусом до хидро централе Перућац, Мокре горе, Дрвенграда, Шарганске осмице. Излети се посебно наплаћују.

Са вечерњих друштвено-забавних активности најмлађи ће понети успомене за сва времена. Оне су разноврсне и чине их различити квизови и надметања: Покажи шта знаш, Игре без граница, Желите ли да постанете милионер, Брзи прсти, Ко зна више, Вече имитација, Ревија фризура, Шеширијада, Маскенбал, Рецитација, Први глас Таре, Најлепши литерарни или поетски састав…..

Деценијама дуга традиција и име које памте генерације, јесу гаранција да сте одабрали прави начин за срећно детињство Вашег детета.

Комплекс се састоји од седам павиљона изграђених у планинском стилу, од којих је један централни а преосталих шест дечји павиљони. Централни павиљон располаже са 85 комерцијална лежаја распоређеним у дво, тро и четворокреветним собама са ТВЦ-ом. У сkлопу централног павиљона налази се рецепција, ресторан, кантина,  библиотека, продајни пункт, дискотека, сала за забаву, базен, сауна, фризерски салон.

Комплекс се састоји од седам павиљона изграђених у планинском стилу, од којих је један централни а преосталих шест дечји павиљони.У дечјим павиљонима има око 600 места у собама са 8 до 12 кревета. Први и други павиљон располажу собама са купатилом а у преостала четири павиљона су собе са етажним купатилима. Павиљон се сатоји од приземља, првог и другог спрата и поткровља. На сваком спрату су и засебне собе са купатилом за пратиоце деце – васпитаче. У склопу трећег павиљона налази се амбуланта која пружа здравствене услуге са стручним медицинским особљем доступним током 24-часа. Поред дневног боравка у сваком павиљону се налазе и тематске учионице.

Павиљони:

  • Павиљон  бр. 1 „Пахуља“ (101+9 лежаја)
  • Павиљон бр. 2 „Гора“ (101+9 лежаја)
  • Павиљон бр. 3 „Сунце“ (93+8 лежаја)
  • Павиљон бр.4 „Борови“ (93+8 лежаја)
  • Пљвиљон бр.5 „Звезде“ (93+8 лежаја)
  • Павиљон бр.6 „Срна“ (93+8 лежаја)

У саставу одмаралишта послује и етно ресторан “Качара”.

На месту данашњег ресторана, давне 1951. године отворен је легендарни етно ресторан „Качара“ као упориште путника и свих љубитеља доброг залогаја. Од тада се у „Качари“ много појело и попило, многе су приче испричане, бројне зоре дочекане…

Смењивали су се гости и мењали обичаји, али је правило остало исто – у „Качару“ се увек враћа.

Као сјајан спој традиционалног и савременог, „Качара“ представља омиљену дестинацију поклоника култа правог етно ресторана. Предивна стара кућа направљена од дрвета и опремљена по најсавременијим угоститељским стандардима задржала је своју топлу домаћинску атмосферу. Љубазно и предусретљиво особље, увешће вас у неки други свет у коме нема журбе и метежа свакодневице – свет у коме је све подређено уживању у укусима и мирисима уз звуке одабране староградске музике.

Добро нам дошли и увек нам се враћали….

Панорама наших објеката на Митровцу

Кликните на опцију fullscreen за приказ на целом екрану, или поделите ову панораму кликом на опцију embed & share.

 


Mitrovac na Tari – NP Tara in serbia

 

Резерват Црвени поток на Митровцу

Rezervat Crveni potok, Mitrovac na Tari in serbia

 

Митровац на Тари

Mitrovac Na Tari in serbia

 

Бањска стена – Тара

Banjska stena, Tara in serbia

Пратите нас

Пратите нас

ИСО стандард