Букуља у Аранђеловцу

У срцу Буковичке Бање, у Аранђеловцу, налази се дечје одмаралиште “Букуља”, на 270 м надморске висине планине Букуље, удаљено 85 км од Београда, а 110 км од Ужица. Због изузетно повољних климатских одлика , лековитих бањских вода и непосредне близине две планине, Букуље и Венчаца, одмор и опоравак  у Аранђеловцу су изузетно пријатни у свако доба године за све оне који желе да се опусте и уживају у чарима природе. На Букуљи извире истоимена река на којој су направљена два вештачка језера богата рибом. Са врха Букуље богатим раскошним и старим буковим шумама који је на само 698 м надморске висине, види се као на длану скоро пола Србије и њене прелепе  планине Авала, Космај, Рудник, Сувобор, Маљен, Овчар и Каблар.

Комплекс одмаралишта се састоји од 3 павиљона са око 160 места. У прва два павиљона се налазе собе са 4 до 5 лежајева са купатилима и терасом. Васпитачи – пратиоци деце су смештени у собама са сопственим купатилом, телефоном и терасом. У трећем павиљону налази се осам трокреветних дечјих и једна двокреветна соба за васпитаче са етажним купатилом и учионицом.

Букуља располаже дневним боравцима, учионицама, библиотеком, учионицама у природи, салом за забаву, продајним пунктом. У дворишту се налазе осветљени терени за мале спортове (кошарка, одбојка, рукомет, мали фудбал), столови за стони тенис и игралиште са љуљашкама, клацкалицама и пењалицама. У склопу првог павиљона налази се амбуланта која пружа здравствене услуге са стручним медицинским особљем доступним током 24-часа.

Услуга је на бази пуног пансиона (класично послуживање – три оброка, + ужина-за децу).

Пратите нас

Пратите нас

ИСО стандард