EnglishFrenchGermanGreekRussianSerbianSpanishTurkish

Летовања

Лету се највише радују ђаци јер са њим почиње велики  распуст.

Поред стандардног програма, коришћење базена (Тара) и других активности у оквиру објекта, летовање може да обухвати (у зависности од узраста), дуже шетње и излете у околини. Излети могу бити целодневни или полудневни (са  повратком на ручак).

У одмаралишту Митровац на Тари  реализују се излети до Мокре Горе, Кадињаче, Вишеграда, манастира Раче,  Соко града , Дрвенграда, Шарганске осмице, хидро-централе Перућац. Излети се посебно наплаћују. Шетње се реализују до Тепих ливаде, Долине шетача, Тисовог дрвета, Оштре стене, Козије стене, Бањске стене, Видиковца и језера Заовине, као и до ловачке чеке (чека за медведе), обилазак хранилице за срне, посета ловачкој кући-замка за вукове.У летњем  периоду посебну атракцију представља рафтинг Дрином.

У одмаралишту Станишинци на Гочу реализују се шетње до сеоске цркве са циљем обнављања појмова о оријентацији помоћу цркве, сунца, маховине, годова на пању и сл. Обиласком Медине пећине, деца ће сазнати како настаје креч, а излетом до сеоског домаћинства упознаће се са сеоском средином као и са животом и радом људи у планинским пределима. У свакодневној шетњи најмлађи ће уживати у нетакнутој природи овог краја те ће моћи да виде   воденицу поточару и рибњак, посете сеоску школу и упознавају се са животом њихових вршњака из овог краја и да остваре нова другарства. У договору са васпитним особљем постоји могућност организовања полудневних и једнодневних излета до: Врњачке бање, Жупских винограда-Александровца, Митровог поља, као и бројних културно-историјских споменика (Манастир Жича и Студеница, град-тврђава Крушевац….) Излети се посебно наплаћују.

У одмаралишту Рудник на Руднику боравак  оплемењују и употпуњују организовани пешачки излети: посета цркви Св.Ђорђа, Шумске куће, варошице Рудник, рудника олова и цинка, површинског копа, стазе здравља, Љубавне чесме, воденице,  Цвијићевог врха, угашеног вулкана ,,Остравица,,. Постоји могућност организовања полудневних и једнодневних излета аутобусом до Горњег Милановца, Тополе, Опленца, манастира Враћевшница, Такова, куће српско-норвешког пријатељства, цркве у Савинцу, куће краља Петра, Карађорђеве цркве и конака…Излети се посебно наплаћују.

 У одмаралишту Букуља у Аранђеловцу у оквиру дневних активности, посетиоци могу, у пратњи аниматора, да реализују шетње до Парка Буковичке Бање, виле „Караџић“, Буковичке цркве, цркве Св. Архангела Гаврила, цркве Св. Петра и Павла.Такође, могу се организовати полудневни или једнодневни факултативни излети до Рисовачке пећине, Орашца, језера Гараши, Тополе, Опленца, куће краља Петра, Карађорђеве цркве и конака. Може се посeтити и ловачка кућа, аква парк или етно-село. Излети се посебно наплаћују.

 

Оставите одговор

Ваша емаил адреса неће бити објављена. Обавезна поља су обележена *

Можете користити ове HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>