EnglishFrenchGermanGreekRussianSerbianSpanishTurkish

Кампови

Овакав облик рада подразумева планирање јутарњих, преподневних, поподневних и вечерњих активности, њихов распоред и динамику, при чему полазну основу чине законитости развоја и потреба деце.

Центар дечјих летовалишта организује за децу разне спортске, културне, научне, еколошке и уметничке кампове.
Кампови су намењени младима који долазе из Србије, региона и из дијаспоре. Са полазницима учи и ради стручно особље: професори, тренери, аниматори и кроз интензивне курсеве омогућавају деци усавршавање разних вештина.
У зависности од потребе и активности кампа за реализацију се бира летовалиште које има најпогодније услове.
Јутро након доласка сва деца имају језичку процену од стране професора за енглески или српски по чему се образује план и распоред наставе.

Пре јутарње наставе деца имају спортско-рекреативне активности..
После кратког одмора деца похађају часове енглеског или српског језика или слушају занимљива предавања из историје ..
Настава се одржава у природној средини, обогаћена је интерактивним, уметничким радионицама и креативним садржајима.
Све активности су и забавног карактера како би стицање нових знања учинили што интересантнијим.
У циљу ближег упознавања српске културе и традиције, за време трајања кампа организују се излети током којих ће деца посетити разне културно-историјске знаменитости…. У програме кампа често буду укључена и еколошка предавања и радионице која подижу свест о очувању животне средине.
По завршетку кампа деца се такмиче за пехаре, медаље и плакете и сви добијају дипломе за успешно завршену школу коју су похађали током кампа.
Циљ дечијих кампова је учење, усавршавање вештина и стицање пријатељстава између наше деце из дијаспоре и деце из Србије, као и размена њихових знања и искустава.

Оставите одговор

Ваша емаил адреса неће бити објављена. Обавезна поља су обележена *

Можете користити ове HTML тагове и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>